КОПТИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

КОПТИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

 

Коптильні. Види коптилень.


Коптильня - це обладнання, яке використовується для теплової обробки м'ясних, рибних та інших харчових продуктів. Процес приготування в коптильні називається копчення. Він має на меті обробку закладених в спеціальну ємність продуктів димом. В результаті вони частково зневоднюються і набувають специфічний аромат. Завдяки такій обробці - термін придатності їжі збільшується.

 

Як відбувається процес копчення

Процес копчення схожий для всіх видів коптилень. В окрему ємність завантажують тирсу або дрібну тріску з листяних порід дерева. Вона розпалюється або нагрівається таким чином, щоб підтримувався процес тління без утворення вогню. Дим яки виділяється при цьому, піднімається і обволікає підвішені на гачках м'ясні, рибні або інші продукти.

 

Будова Коптильних апаратів:

 

За технологією роботи коптильні бувають:


 
Гаряче копчення має на меті обробку продуктів, нагрітим димом до температури 45-120 градусів. Тривалість обробки від 20 хвилин до декількох годин. Відразу після закінчення копчення продукт можна вживати гарячим. Переваги застосування такого обладнання полягає в тому, що витрачається мінімум часу.


Коптильні, які працюють за принципом холодного копчення - мають на меті обробку димом, температура якого становить 19-25 градусів. Залежно від продуктів, тривалість такого процесу копчення може становити до декількох днів.

 

За способом копчення коптильні поділяються на: