ТІСТОМІСИЛЬНІ МАШИНИ

ТІСТОМІСИЛЬНІ МАШИНИ
ЯК ВИБРАТИ ПРОФЕСІЙНУ ТІСТОМІСИЛЬНУ МАШИНУ
 
 
Тістомісильні машини– це обладнання, що призначене для замісу різного виду тіста для  вареників, чебуреків, заварного тіста, бесквіту. Процес приготування тіста полягає в змішуванні всіх необхідних інгредієнтів у відповідних пропорціях в однорідну масу, надаючи їй необхідних фізичних та механічних властивостей. Професійних тістоміс стане в нагоді для міні-пекарні чи великому виробництві, на кухні ресторану чи затишного, маленького кафе, піцерії чи кондитерському цеху – будь де, де працюють з тістом, мукою та виробами з борошна. 
 
 
Принцип роботи

Працювати з професійним тістомісом не складно, тому проводити спеціальне навчання пекарів не потрібно. У діжу тістоміса поміщаються інгредієнти для приготування тіста та натискається кнопка «Пуск». Апарат змішує продукти в заданому режимі. Під час замісу можна додавати необхідні інгредієнти не вимикаючи апарат. Перша швидкість використовується для змішування, друга формує правильну структуру тіста. Деякі торгові марки випускають тістомісильники з реверсом (третьою швидкістю). Вона допомагає видалити залишки продукту з робочого органу.
Професійні тістоміси оснащені відсікаючим пристроєм. Він знімає зайву напругу з вузла, а тісто отримує додаткову обробку. Після закінчення операції відключення відбувається автоматично або вручну. Професійні тістомісильні машини працюють безперебійно протягом зміни при повному чи частковому завантаженні.
 
 


 
Конструкція

Конструкція тістоміса передбачає 3 складові: місильний елемент, ємність для замісу і привід. Перший представлений у формі спіралі, лопаті, однієї-двох петель, вилки або інш. Його рух насичує тісто киснем, що в результаті дає більш пишний продукт. Діжа для тістоміса - знімна, підкатна (для великогабаритних моделей) або стаціонарна. Як правило, вона виконана з нержавіючої сталі, як і всі деталі, що контактують з продуктами. В основі роботи приводу лежить один з трьох принципів: ремінний, зубчастий або ланцюгової. Цей механізм і приводить в роботу всю систему.
Найбільш просунуті моделі також укомплектовані таймером, функцією автоматичного перекидання готової маси, додатковими режимами швидкостей, що спрощує завдання замісу тіста.

 
Характеристика

Привід. Механізм, що включає кілька передач окремо або в комбінації. Розрізняють такі приводи в професійних тістомісильних машинах:
Зубчастий – характеризується невеликим розміром апарату, високою надійністю механізмів. При цьому такі тістоміси дорогі та вимагають постійного технічного огляду.
Ремінний - характеризується плавністю, безшумністю, не вимагає мастила. Такі тістоміси недорогі та прості в обслуговуванні, але конструкція досить громіздка і термін служби ременя обмежений.
Ланцюговий - обладнання з компактними габаритами. Ланцюгові механізми довговічніші ремінних, але відрізняються дорожнечею. Вимагають регулярного змащення, характеризуються високим рівнем шуму.
Швидкості. На виробництві застосовують одно- і двошвидкісні тістомісильники. Для традиційних хлібобулочних виробів з жита і пшениці, приготованих шляхом тривалого бродіння, використовують одношвидкісні моделі. Вони акуратно впливають на клейковинний каркас. Для прискореного замісу застосовують тістомісильники з двома швидкостями. З їх допомогою збільшують здатність борошна поглинати вологу. Крім того, м'якуш виходить білим, структура поліпшується, черствіння продукту відбувається повільніше.
Місильний елемент.
  • S-образний (спіральний) - використовується для приготування дріжджового, листкового та прісного виду тіста (хліб, булочки, слойки, кекси та інші хлібобулочні та кондитерські вироби).
  • Горизонтальний (Z-подібний) - як правило використовується при замісі крутого тіста для вареників, пельменів, чебуреків, сушок, бубликів та іншого.
  • Планетарний (взбивальний) - може замісити різного роду тісто, перемішати фарш, а також виконати функції міксера - для приготування різноманітних кремів, зефіру, суфле.
  • Вилковий - універсальний, підходить для будь-якого виду тіста. Варіант для підприємств, що випускають французькі багети та італійську чіабатту. Місильний орган в формі вилки.
 

Як вибрати

В основонму на ринку представлено два типи тістомісильників. Один призначений для приготування крутого тіста, інший дріжджового. Вибір залежить від певних чинників:
Асортимент. Вироби з дріжджового, крутого, бісквітного, листкового тіста, з високою або низькою вологістю вимагають певних параметрів замісу. Залежно від продукції, що випускається використовуються моделі тістоміса з додатковими функціями - декількома швидкостями, нижньою планкою замісу, одно/двомоторні. Наприклад, для хліба з житнього і житньо-пшеничного борошна не потрібен активний заміс, він руйнує крохмальні зерна і в результаті погіршується якість готових виробів. Двохшвидкістна тістомісильна машина підходить для білого хліба і безопарних виробів. Для випічки з опарного тіста підійде тістоміс з однією швидкістю.
Об'єм виробництва. Даний показник визначає обсяг діжі. Якщо підприємство випускає випічку для «власних потреб», наприклад, в кафе, то досить буде продуктивності в 5 літрів за цикл. Виходячи з конструктивних особливостей обладнання, розрізняють діжі стаціонарні (в планетарних тістомісильних машинах і моделях для крутого тіста) і тих що обертаються (для дріжджового тіста). Останні рухаються під дією електромеханічного приводу, пов'язаного з двигуном або під тиском тістових мас в процесі замісу (моделі без трансмісії).
Якщо мова йде про міні-пекарню середнього рівня, яка виробляє від п'ятисот до тисячі кілограмів виробів за 10-12 годин зміни, для вас підійде тістоміс з об'ємом діжі на 140 літрів. У нього - достатня продуктивність одного замісу. Мінімальний обсяг діжі, для невеликих кулінарних цехів, - 60 літрів, максимальний - 330 літрів.
Продуктивність. При визначенні потрібного показника продуктивності тістоміса можна орієнтуватися на характеристики вашої пекарської шафи. Тоді всі процеси приготування випічки будуть у вашому цеху синхронізовані. Потужність пристрою безпосередньо залежить від обсягу чаші, інакше ви або будете витрачати надто багато електроенергії дарма, або не забезпечите потрібний обсяг продукції на виході.
Якщо ви випікаєте тільки хліб, багети і піцу, логічно придбати вузькопрофільні обладнання - для замісу дріжджового напівфабрикату. В інших випадках раціональніше придбати універсальну машину, конструкція якої враховує особливості структури різного виду тіста - пісочного, з підвищеною або зниженою вологістю і так далі. Деякі тістоміси більш універсальні і комплектуються декількома змінними насадками. Купівля такого пристрою найбільш доцільна для невеликого виробництва, яке випускає широкий асортимент продукції.
Є свої вимоги і до якості матеріалу, з якого зроблена чаша. Оптимальний варіант - нержавіюча сталь.
 
 
Всі секрети правильного вибору Професійного Тістомісу саме для Ваших потреб можна отримати від менеджерів інтернет-магазину CENTUR.

Тістоміс Alimacchine SM10FT2V
61566
2 44
55630 грн.
Тістоміс Alimacchine SM20FT2VTX
61575
2 69
63255 грн.
Тістоміс Alimacchine SM20VET2VTX
61573
2 69
77009 грн.
Тістоміс Alimacchine SM30FT2VTX
61560
2 73
73791 грн.
Тістоміс Alimacchine SM30VET2VTX
61576
2 73
87775 грн.
Тістоміс Bernardi BT12S
65079
128 Bernardi
314857 грн.
Тістоміс Bernardi BT24S
65078
140 Bernardi
361406 грн.
Тістоміс Bernardi RS12
65095
114 Bernardi
216341 грн.
Тістоміс Bernardi RS48
65080
145 Bernardi
298688 грн.
Тістоміс EWT INOX HJ15BS
61572
2 30
33524 грн.
Тістоміс Fimar 25SN (380) + SS Lid
61571
1 96
67277 грн.
Тістоміс Fimar 38SN2V (380)
61570
2 100
77163 грн.
Тістоміс LP Group FLEXI 40
64019
190 LP Group
198270 грн.
Тістоміс LP Group LYNX120B
64030
2 1045
1063339 грн.
Тістоміс LP Group LYNX160B
64029
2 1235
1110311 грн.
Тістоміс LP Group LYNX160T
64024
2 1365
1203948 грн.
Тістоміс LP Group LYNX200B
64028
2 1245
1120464 грн.
Тістоміс LP Group LYNX200T
64023
2 1375
1214100 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR120B
64027
2 1045
1115867 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR120T
64022
2 1175
1203143 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR160B
64026
2 1235
1162033 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR160T
64021
2 1365
1255249 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR200B
64025
2 1245
1172570 грн.
Тістоміс LP Group LYNXR200T
64020
2 1375
1265402 грн.
Тістоміс LP Group STAR PLUS 40
64016
295 LP Group
300335 грн.
Тістоміс LP Group STAR PLUS 60
64015
305 LP Group
309684 грн.
Тістоміс LP Group STAR60
64044
2 Сталь окрашенная
261870 грн.
Тістоміс LP Group VIS120
64043
2 505
407152 грн.
Тістоміс LP Group VIS160
64042
695 LP Group
529562 грн.
Тістоміс LP Group VIS200
64041
705 LP Group
539715 грн.
Тістоміс LP Group VIS60
64040
2 340
343170 грн.
Тістоміс LP Group VIS60 + крышка белая + ЭПУ
64039
340 LP Group
355852 грн.
Тістоміс LP Group VIS80
64017
2 350
357575 грн.
Тістоміс LP Group VIS80 + крышка белая + ЭПУ
64038
350 LP Group
370257 грн.
Тістоміс LP Group VISR160
64035
695 LP Group
594810 грн.
Тістоміс LP Group VISR60
64033
340 LP Group
427382 грн.
Тістоміс LP Group VISR60 + ЭПУ
64018
2 380
419144 грн.
Тістоміс LP Group VISR80
64032
350 LP Group
447955 грн.
Тістоміс Pizza Group IF17
61562
1 72
45095 грн.
Тістоміс Pizza Group IFM10
61620
1 48
35324 грн.
Показано від 1 до 50 з 384 (всього сторінок: 8)