М'ЯСОРУБКИ ПРОФЕСІЙНІ

М'ЯСОРУБКИ ПРОФЕСІЙНІ
ЯК ВИБРАТИ ПРОФЕСІЙНУ М'ЯСОРУБКУ
 
Професійна М'ясорубка – електромеханічне обладнання, що використовують на підприємствах громадського харчування і торгівлі - в їдальнях, ресторанах, піцеріях, на харчових виробництвах. Устаткування призначене для переробки м'яса, птиці та риби в фарш при виготовленні ковбасних виробів і напівфабрикатів з м'яса. Промислові м'ясорубки швидко подрібнюють продукти і готують фарш різної консистенції.
 
 

Сучасні Професійні М'ясорубки - крім основного призначення, можуть:

  • вичавити сік з фруктів, томатів і ягід;
  • зробити рівну овочеву нарізку;
  • допомогти у виготовленні домашніх сосисок і ковбас та багато іншого.

Всі необхідні насадки для цих цілей зазвичай йдуть в комплекті з приладом.

В м'ясорубку з електричним приводом заздалегідь запрограмовується велика потужність разом з довговічністю та надійністю

 
 
Принцип дії
 
Корпус професійної м’ясорубки як правило виконаний з нержавіючої сталі, деталі виготовлені з високоякісних металевих сплавів, стійких до зносу і корозії.
Робочий орган м'ясорубки складається з завантажувальної ємності, шнекового валу, ножа, решітки з отворами та кришки-фіксатора. Роботу м'ясорубки забезпечує електричний двигун. Всі деталі знімаються для миття та технічного огляду.
Принцип роботи м'ясорубки полягає в наступному: шматки продукту укладають в м’ясоприймач. За допомогою штовхача сировина просувається на шнековий вал. Потім продукт шнеком продавлюється через ножі та решітки, набуваючи необхідну консистенцію. На виході отримуємо фарш. М'ясорубки високої потужності оснащені системою захисту електродвигуна від перегріву.
 
 
 
 
Типи промислових м'ясорубок
 
За продуктивністю:
  • До 150 кг/год
  • До 300 кг/год
  • До 600 кг/год
По виду встановлених ножів:
Професійні м'ясорубки мають маркування, що відповідає комплекту ріжучих елементів:
Ентерпрайз (Enterprise) - м'ясорубка комплектується шнеком, гратами і одинарним ножем. Сировина подрібнюється один раз за цикл. Встановлюють в кафе, їдальні, м'ясному відділі магазинів.
НапівУнгер (Unger) - в комплекті шнек, решітка, подвійний і підрізний ножі. За робочий цикл м'ясо обробляється двічі. Мясорубка в даній комплектації підходить для ресторанів, м'ясних цехів, малих харчових виробництв.
Унгер (Total Unger) - функціональний набір з двох мясорубочних решіток з отворами різного діаметру, двох підрізних ножів в формі трилисника, двох двосторонніх ножів. М'ясна або рибна продукція подрібнюється три рази за цикл. Експлуатація м'ясорубок даного типу вигідна на великих харчових виробництвах, в супер- і гіпермаркетах, що реалізують фарш, ковбаски, купати власного виготовлення.
 
 
За способом закладки сировини:
 
Ручні. Необхідна постійна участь і контроль оператора. Продукція в міру обробки закладається в приймальний відсік вручну.
Автоматичні. Персонал відправляє весь обсяг сировини в завантажувальний бункер. Після включення апарату подача продукту проходить автоматично.
Багато моделей мають функцію реверсу - прокручування шнекового вала в протилежному напрямку. Опція допомагає очистити робочі вузли від хрящів і прожилок.
 
 
За розміщенням:
 
Промислові м'ясорубки з потужним двигуном для переробки великого обсягу сировини встановлюють на підлогу. Ці пристрої забезпечені спеціальними ніжками.
Настільні моделі розміщують на столи, технологічні поверхню або підставки.
 
 
Основні відмінності професійних м'ясорубок від побутових
  • Ціни на промислові м'ясорубки набагато вище, ніж на побутові. Це пов'язано з технічними характеристиками і запасом надійності пофессіональной м'ясорубки.
  • Потужність у професійних м'ясорубок дуже висока, що дає можливість в лічені хвилини перемелювати кілограми м'яса або риби на фарш.
  • Блок двигуна у промислових м'ясорубок виготовляється з нержавіючої сталі, що оберігає від механічних пошкоджень.
  • Кількістю ножів і решіток, від цього залежить продуктивність м'ясорубки, (тобто швидкість роботи), що дуже важливо для комерційного використання.
 
 
На що звернути увагу при виборі професійної м'ясорубки:
 
Продуктивність. Якщо у Вас міні-кафе або приватна їдальня, продуктивності 50кг/год буде достатньо для нормальної роботи закладів. Для ресторану, великого кафе чи супермаркету потрібно обрати м'ясорубки з продуктивністю 150-200кг/год. А ось якщо ви власник виробництва, тоді слід вибирати обладнання продуктивністю більше 300кг/год.
Потужність. Від цього показника залежить можливість м'ясорубки перемелювати не тільки чисте м'ясо, а й хрящі, прожилки чи дрібні кістки. Чим більше потужність, тим краще і швидше буде працювати Ваша м'ясорубка. Якщо Ви вже визначились з продуктивністю обладнання, то оберіть ту яка має більшу потужність.
Підключення. Потужні професійні м'ясорубки як правило мають 3-ох фазний тип підключення в мережу на 380, що забезпечує високу потужність та продуктивність більш 200кг/год. Але 3Ф має складну схему підключення. У той час як 1Ф м'ясорубки можна просто включити в просту побутову розетку на 220В. Іноді зустрічаються моделі м'ясорубок з перемикачем напруги.
Система ножів. Стандартна система Enterprise застосовується у всіх побутових м'ясорубках. Система 1⁄2 unger - дає хорошу якість кінцевого продукту і високу продуктивність при мінімальних витратах часу, сил і електроенергії. Система Total unger незамінна на харчовому виробництві і в м'ясних цехах.
Функція захисту від перегріву. Наявність системи охолодження не дозволяє обладнанню перегріватися, що особливо важливо для промислових м'ясорубок, які призначені для роботи при великих і тривалих навантаженнях.
Режим реверсу виконує обертання гвинта м'ясорубки в зворотному напрямку, що дозволяє швидко очистити м'ясорубку від кісток, що випадково потрапили або сторонніх предметів, при цьому Ви не втрачаєте час на розбирання, чищення і процес побудови тієї ріжучої системи м'ясорубки.