ПОСУДОМИЙНЕ ПРОФЕСІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ

ПОСУДОМИЙНЕ ПРОФЕСІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ
ЯК ВИБРАТИ ПРОФЕСІЙНУ ПОСУДОМИЙНУ МАШИНУ
 
 
Професійні Посудомийні Машини (Професійні Посудомийки) призначені для миття посуду в Закладах громадського харчування. Від побутових моделей вони відрізняються більш коротким циклом миття (2-3 хвилини), великим об'ємом баку і посиленою надійністю і довговічністю всіх вузлів машини.

Покупка Професійного Посудомийного Обладнання виправдана, якщо число циклів миття в день більше п'яти. Посудомийні машини можуть мати різну конструкцію і продуктивність.

Професійні Посудомийні Машини виробляються для різних Підприємств громадського харчування - від Барів і Буфетів до заводських Їдалень.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Принцип роботи
Секрет економічності промислового посудомийного обладнання криється в його конструкції, принципі роботи і короткому (всього 2-3 хвилини) мийному циклі.
На відміну від побутового аналога, професійна посудомийна машина оснащена оперативним баком великої ємності, який заповнюється водою при першому запуску і розрахований на кілька мийних циклів. Тобто вода з бака, в яку додано миючий засіб, проходить по замкнутій системі і використовується для миття декількох партій посуду. При цьому знижується витрата води і миючого засобу, а також електроенергії, необхідної для підігріву води на кожний наступний цикл мийки. Воду в оперативному баку рекомендується міняти 3-4 рази на день, але в деяких сучасних моделях посудомийних машин заміна води відбувається автоматично.
Ополіскування кожної партії посуду виконується свіжою проточною водою. Для очищення води від твердих механічних домішок, кожна промислова посудомийна машина оснащується спеціальним фільтром. Для попередження появи розводів на посуді і накипу на ТЕНах іноді додатково встановлюється спеціальний пристрій - пом'якшувач води. Якщо ж мийна кімната на підприємстві не дуже простора, то є сенс купити модель машини з вбудованим пом'якшувачем води, що відрізняється більш компактними габаритами.
Практично всі професійні посудомийні машини оснащуються системою «аква стоп», яка блокує подачу води в апарат у випадку витоку із якогось вузла або шляхопроводу. Деякі моделі оснащуються спеціальним аварійним піддоном і вимикачем поплавця: як тільки рівень води в піддоні перевищує допустимий, поплавковий вимикач відключає апарат від системи водопостачання.
Всі виробники приділяють особливу увагу безпеці експлуатації промислових посудомийних машин. Це, наприклад, системи самодіагностики, що блокують роботу апарату, якщо охолола або перегрілася вода в системі, закінчився ополіскувач або гель в миючому дозаторі, перегрівся електродвигун помпи і т.д. У деяких моделях машин крім основних термостатів, що автоматично підтримують задану температуру в бойлері, передбачені і захисні дублери з функцією відключення агрегату від енергопостачання в разі виходу з ладу основних елементів.
Електромеханічна або більш сучасна електронна панель управління полегшує і спрощує управління професійними посудомийними машинами. Персонал не потребує спеціальної професійної підготовки, так як в його обов'язки входить лише завантаження брудного і вивантаження чистого посуду, а на дисплеї відображається вся інформація по мийному циклі: вид програми, температура води миття і ополіскування, залишок часу до завершення циклу, наявність миючого засобу і ополіскувача. У промислових посудомийних машинах останнього покоління оператор може програмувати час запуску і зупинки машини, задавати режим мийки партії посуду, який відповідає рівню її забруднення.
 
 
 
 
 
 
 
Різновидом професійних Фронтальних Посудомийних Машин є Стаканомийні Машини. Професійні Стаканомийні Машини мають продуктивність 1 200-1 500-2 100 склянок / год в залежності від потужності нагрівального елементу баку. Тривалість всього мийного циклу, як правило, становить 120 сек. Професійна Стаканомийна Машина дає змогу швидко вимити і знову ввести в обіг очищені склянки. При цьому немає потреби чекати поки склянки охолонуть, а використання обполіскуючого засобу дає змогу позбутися потьоків і плям. Крім склянок, ці машини дозволяють мити блюдця розміром від 19 до 27 см.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Розрізняють тунельні машини конвеєрного і касетного типу. Конвеєрні машини підходять для столових та закладів громадського харчування, лікарень, вузів, шкіл, заводів, що використовують для сервірування однотипний стандартний посуд. Для ресторану, тематичного кафе, бару, що використовують для сервірування різнотипний посуд, краще купити касетну машину, в якій посуд перед завантаженням сортується за видами і укладається в спеціальні касети. Установка тунельного посудомийного обладнання дозволяє істотно скоротити штат мийного столового посуду.
 
 
Розрахунок необхідної продуктивності Професійної Посудомийної Машини
 
Прості розрахунки вбережуть від покупки машини занадто великої продуктивності (чим вона вище, тим більше споживання електроенергії, води і хімічних миючих засобів), яку персонал буде завантажувати на 30-50%.
 
Стандартна Касета, або Кошик (Корзина) для посудомийної машини вміщує 18 тарілок або 36 келихів.
 
Кошики для приладів варіюються від типу машини, але найчастіше вміщають 35-50 штук.   
 
Щоб зрозуміти, яку приблизну кількість корзин в годину потрібно мити в закладі, потрібно порахувати витрату посуду на одного відвідувача (тарілки для хліба, для першого, другого, стакан, келих, чашка, блюдце, столові прилади) і помножити на максимальну кількість відвідувачів у години пік.
Знаючи орієнтовну кількість страв, які готуються в ресторані, легко вибрати машину.
 
При потужності ресторану до 100 страв на годину підійде фронтальна посудомийна машина. У неї можна завантажити до 35 кошиків на годину.
 
Якщо ресторан віддає 100-500 страв на годину, оптимальним вибором стане купольна машина. Вона здатна обробити до 125 кошиків на годину.
 
До 450 контейнерів з брудним посудом може вимити конвеєрна машина з кошиками. Така необхідність виникає, якщо ресторан віддає до 2 000 страв на годину.
Нарешті, для найпотужніших підприємств харчування найкращим варіантом стане конвеєрна посудомийна машина, призначена для тарілок. Її продуктивність - більше 8 000 тарілок на годину.
 
 
Висновок: при покупці промислової посудомийної машини для закладу громадського харчування - як і будь-якого обладнання для їдалень і ресторанів - слід виходити з габаритів приміщення, завантаженості, наявності комунікацій та фінансових можливостей.
Якщо потреба підприємства в митті посуду складає п'ять циклів в день і більше, то покупка посудомийної машини для такого кафе чи ресторану економічно обгрунтована. Однак в будь-якому випадку в порівнянні з ручною працею техніка забезпечує більш високу продуктивність, зниження витрат на оплату миючих засобів та комунальних послуг, раціональне використання робочого простору.

877 012 Кошик для склянок
64522
Розміри (Д*Ш*В): 500.00 x 500.00 x 104.00
614 грн.
877 043 Кошик для бокалів
64523
Розміри (Д*Ш*В): 500.00 x 500.00 x 104.00
524 грн.
Показано від 1 до 2 з 2 (всього сторінок: 1)