МІНІ КОПТИЛЬНІ


Міні коптильня з гідрозатвором КП-Г-5-440х290х440
14593
нержавіюча сталь 390x240x400
9 942 ₴
Міні коптильня з гідрозатвором КП-Г-2-250х250х240
14591
нержавіюча сталь 250х250х240
4 653 ₴
Міні коптильня з гідрозатвором КП-Г-2-440х290х240
14592
нержавіюча сталь 390x240x210
3 763 ₴
Показано від 1 до 3 з 3 (всього сторінок: 1)
МІНІ КОПТИЛЬНІ

Міні-коптильні 

 

Міні коптильні - популярний і поширений вид коптильних апаратів. Вони компактні, мають малу вагу і прості в експлуатації. Інша назва цього виду коптилень - «переносні коптильні». Затребувані міні-коптильні в невеликих кафе і ресторанах.

 

Для роботи Міні коптильню встановлюють на джерело нагрівання - гриль, вогнище, газову або електроплиту.

 

Коптильня призначена для постійного нагріву, тому вимоги до якості матеріалу, з якого вона зроблена, високі. Матеріал, застосовуваний для виготовлення - це нержавіюча сталь товщиною від 2 до 3 мм.


Такий вибір матеріалу, з якого виготовлена міні коптильна, обумовлений тим, що нержавіюча сталь, через свою стійкості до корозії і до регулярних нагрівів до високих температур - довговічніша, ніж чорні метали.


Коптильня з нержавіючої сталі прослужить в середньому десять років, а виготовлена ​​з чорного металу - один - два роки. Товщина сталі для її виготовлення не менше 2 мм, інакше вона буде схильна до вигоряння і деформації. У той же час товщина понад 3 мм недоцільна - це збільшить вартість і вагу переносної коптильні, анітрохи не поліпшивши її характеристики.


Конструкція всіх міні-коптилень є стандартною - це герметичний металевий ящик, на дно якого насипають тріску або тирсу; всередині встановлюються: піддон для збору, виплавленого з м'яса жиру, який не перешкоджає доступу диму до продуктів; над ним, в один або два ряди, на решітках або шампурах з тієї ж нержавійки кладуть продукти для копчення.


Принцип роботи міні коптилень одинаковий - це ​​герметична ємність для копчення, яку ставлять на якесь джерело зовнішнього нагріву - вогнище, газову або електроплиту, обов'язково повинен бути піддон для збору жиру і соків з м'яса, а також решітки або шампури всередині - для розміщення продуктів.

 

 


В конструкції, міні коптилень, які використовуються в приміщенні, є ряд обов'язкових особливостей, призначених для виключення незручностей в процесі роботи:

 

Димовідведення. Щоб дим під час копчення не потрапляв в приміщення - він відводиться за межі приміщення - на вулицю. Для цього в кришці передбачений штуцер, на який одягається гумовий шланг, який виводиться у вікно або у витяжку. За допомогою цієї конструкції, зайвий дим з ємності виходить на вулицю. 

 

Гідрозатвор. Ще одна особливість конструкції обладнання, призначеного для використання в приміщення. Гідрозатвор необхідний для недопущення потрапляння диму з коптильної ємності в приміщення. Гідрозатвор - це жолоб між кришкою і стінкою коптильної ємності, який заповнюється водою. Водяний прошарок не дає диму проникати між кришкою і стінкою.

 

Герметична кришка - використовується в конструкції коптилень які застовуються в приміщеннях. У ній кришка «намертво» притирається до стінки за допомогою прокладки і гвинтів. Це виключає просочування диму між кришкою і стінкою - і в цьому випадку наявність в конструкції Міні коптильні гідрозатвору - є необов'язковою. Але навіть в таких пристроях обов'язково повинне бути відведення диму на вулицю.