Шафа розстійна GARBIN (Італія)
Шафи розстійні використовують для підготовки дріжджового тіста до процесу випікання. Це обладнання користується величезним попитом в спеціалізованих хлібопекарнях, міні-булочних, кондитерських, їдальнях, піцеріях, кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування. Вона необхідна для створення оптимальних попередніх умов для випічки тіста. Розстійкою називається процес бродіння заготовки тіста перед випічкою. Розстійка здатна зменшити щільність тіста, а також сприяє збільшенню його обсягу, іноді в кілька разів. При формуванні заготовок через видалення бульбашок вуглекислого газу, збільшується щільність тіста, втрачається його пористість і еластичність. Розстійка завдяки спеціально підібраному режиму температури і вологості повертає тісту колишні параметри і навіть покращує їх. У результаті готова продукція набуває м'якість і пишність, навіть якщо тісто раніше заморожувалося. Розстійна шафа складається, власне, з шафи, дверки (металевої, скляної або комбінованої), огорожі з ванночкою, парозволоження, а також пункту управління.