ВОДООХОЛОДЖУВАЧІ І ДОЗАТОРИ ДЛЯ ВОДИ
Для рівномірної і точної подачі води заданої температури в кондитерській промисловості використовуються:
1. Дозатори-змішувачі для води
2. Водоохолоджувачі (Чілери)
ДОЗАТОРИ ДЛЯ ВОДИ.
Дозатори для води (Дозатори для рідин) використовуються в кондитерській промисловості для додавання в тісто певної дозованої порції води, а також для контролю витрат води. Дані апарати незамінні як в невеликих пекарнях, так і в хлібопекарських цехах великих підприємств.
Дозатори регулюють температуру води на виході, за рахунок змішування гарячої і холодної води.
Дозатори води відомої італійської компанії MAC PAN можуть працювати як в ручному, так і в автоматичному режимах.
Основні переваги дозаторів:
- зберігається стабільна якість дріжджів в тісті, завдяки підтримці постійної температури;
- заміс тіста відбувається значно швидше, ніж при ручній роботі, за рахунок автоматичного дозування рідини й швидкого перемішування води;
- зручна система управління, що дозволяє задавати пропорції змішування як в ручному режимі, так і в автоматичному.
ОХОЛОДЖУВАЧІ ВОДИ (ЧИЛЕРИ)
Використання водоохолоджувачів в хлібопекарській промисловості та пекарнях дає змогу уникнути застосування льоду, який може негативно впливати на якість кінцевого продукту, внаслідок механічної зміни клейковини.
В наявних водоохолоджувачах MAC PAN використовується оптимальний принцип роботи: охолоджується тільки та кількість води, яка необхідна для однієї максимальної дози (а не для всього виробничого циклу), що дозволяє виключити тривале зберігання води в баку, уникаючи поширення бактеріальних відкладень.