ВІТРИНИ ХОЛОДИЛЬНІ НАСТІЛЬНІ
Показано від 1 до 50 з 78 (всього сторінок: 2)
НАСТІЛЬНІ ХОЛОДИЛЬНІ ВІТРИНИ. ЯК ВИБРАТИ
Практично в кожному ресторані фаст-фуду, барі, кафе, їдальні, бістро в нинішній час можна зустріти настільну холодильну вітрину, яка здатна розмістити в собі і зберігати протягом деякого часу готові страви, напівфабрикати, салати і т.д. Використання настільної вітрини дозволить зручно, привабливо і ефектно оформити торгове приміщення, крім того, якісна і професійна вітрина здатна зберегти всі смакові якості продуктів протягом усього рекомендованого часу їх зберігання. Умовно всі настільні холодильні вітрини можа поділити на наступні категорі:
- вітрини для топінгів;
- суші-кейси;
- настільні вітрини для холодних закусок і десертів;
- кондитерські вітрини.
Вітрини для топінгу застосовуються скрізь, де страви (піца, салати, сендвічі) збираються на очах у клієнта по його індивідуальним замовленням. Вони являють собою прямокутні охолоджувані ванни з нержавіючої сталі зі склом або зручною відкидною кришкою. Ванна заповнюється стандартними гастроємностями з попередньо нарізаними продуктами. Вітрини для начинок зазвичай мають довжину від 1200 до 2500 мм і ширину 330 мм (GN 1/4) або 380 мм (GN 1/2, GN 1/3).
Найбільш популярне холодильне обладнання, яке вважають за краще встановлювати в піцеріях - це холодильна вітрина для начинки піци (топпінгу). ЇЇ переваги в тому, що:
- Відвідувач закладу завжди може побачити пропонований асортимент начинок у вітрині для інгредієнтів піци і запропонувати зробити піцу, виходячи зі своїх смакових переваг.
- Працівники закладу мають зручний доступ до настільної вітрини, де вони зі свого боку завжди можуть поставити або замінити необхідну гастроємність з готовим продуктом.
- Вітрина настільна служить важливим інструментом, так званої імпульсної торгівлі і це завжди викликає у покупців бажання спробувати запропонований продукт.
При проектуванні топпінг вітрини, виробники враховують багато технологічних особливостей, вдосконалюють конструкцію, роблячи її більш зручною для установки в багатьох закладах громадського харчування. Вітрина для начинки має корпус, який виготовляється з високоякісної нержавіючої сталі, тим самим забезпечується високий рівень надійності і довговічності в процесі експлуатації. Холодильні настільні вітрини можуть бути з прямокутним або сферичним склом, що є відмінною перевагою для успішної презентації страв. Температурний режим в топпінг вітринах +2 +10 С, тому немає сенсу переживати за збереження і якість готового продукту. Всі настільні барні вітрини і топпинг вітрини виготовляються відповідно до європейських стандартів якості для холодильного обладнання, призначеного для експонування і зберігання різних закусок, салатів і начинки.
Суші-кейси використовують для зберігання приготованих заздалегідь суші та ролів. Це можуть бути суші, що входять в страву дня або найпопулярніші суші чи роли. Таким чином, при замовленні цієї страви на приготування не буде витрачатися багато часу, так як воно буде вже готове. Вся принадність суші-кейса в тому, що він не просто зберігає під склом готові суші, а в тому, що завдяки системі охолодження і вентиляції продукти зберігаються в ідеальному стані, як ніби їх тільки приготували.
Так само варто відзначити, що суші-кейси надають ще й естетичний ефект. Їх можна встановити в залі в якості демонстрації страв, що так само буде плюсом.
Отже, можна зробити висновок, що суші-кейси володіють такими перевагами як:
- Страви зберігаються готовими в умовах оптимальної для них вологості і температурного режиму;
- Така вітрина служить для демонстрації страви клієнту;
- Створення естетичного ефекту з допомогою оригінального дизайну;
- Можуть бути використані в якості холодильної вітрини чи салат-бару.
Як правило, перед покупкою виникає проблема вибору суші-кейса, тому радимо звернути увагу на наступне:
- Важливим є матеріал з якого виготовлено обладння. Рекомендовано вибирати суші-кейс з нержавіючої сталі та скла;
- Можливість регулювання діапазону робочих температур всередині є дуже потрібною та цінною функцією, оскільки допомагає створити оптималіні умови зберігання для конкретного продукту;
- Не варто оминати увагою внутрішній корисний об'єм та зовнішні габарити;
- Важливо звертати увагу на бренд, адже в цій справі краще довіритись перевіреним часом виробникам;
- Підсвічування всередину суші-кейса є чималою перевагою, оскільки допомагає максимально вигідно представити продукцію всередині.
Суші-кейс складається з внутрішньої камери для зберігання, системи виведення конденсату, розсувних дверцят, шкалою температур, нижнього випарника, верхнього випарника.
Дана будова дозволить зберегти потрібну температуру всередині кейса, що дозволити довше зберігати страви в свіжому стані, а так само зберігає в собі підвищену вологість, це дозволити морепродуктам на довший термін зберегти свою свіжість.
Настільні вітрини для холодних закусок і десертів призначені для розміщення на торгових прилавках, барних стійках, лініях роздачі. Компактні розміри дозволяють використовувати їх навіть в невеликих торгових точках, де місце вкрай обмежене. Готові страви мають виглядати апетитно, залучати клієнтів і, крім того, бути надійно захищені від негативних впливів зовнішнього середовища і довше зберігати свіжість і смакові якості.
Кондитерські вітрини - це холодильне обладнання для закладів громадського харчування і роздрібної торгівлі, зовнішній вигляд якого особливо важливий, оскільки солодощі є здебільшого товар імпульсного продажу і реалізуються тим краще, ніж привабливіше виглядають.