Піч хоспер UNIT PFQ, на дровах
Піч PFQ призначена для приготування продуктів на дровах. Такі печі дуже популярні в Європі та Америці.
Конструкція печі PFQ і принцип роботи:
Піч складається з двох камер: у верхній - відбувається готування, нижня камера - топка. Дрова завантажують в топку і розпалюють. Відбувається нагрів верхньої камери. Температура в ній може підніматися до 500С. Потім, у міру того як прогорають дрова, температура у верхній камері поступово опускається. Завантаження продуктів виробляється при необхідній для цієї страви температурі.
У камері є отвори для вентиляції і рівномірного розподілу температури. Матеріал камери - харчова нержавіюча сталь, дно - шамотна плита. Готування проводиться на шамотної плиті або на двох решітках з харчової нержавіючої сталі. Топка оснащена колосниками і лотком для золи. Матеріал топки - нержавіюча сталь.
Для зручності спостереження за цим - двері виготовлені з жароміцного скла.
Температура в камері контролюється за допомогою термометра на передній панелі.
Регулювання температури здійснюється верхнім шибером і заслінкою на топці.
Піч встановлюється на закриту підставку з полицею. За допомогою висувних ручок і двох коліс, піч на підставці легко переміщується.
У печі можна готувати:
- випічку, піцу, хліб, булочки, коржики, пироги;
- готування м'ясних, рибних, овочевих страв;
- копчення.
У всіх стравах присутній аромат диму.
Низька витрата дров.