ВАГОВЕ ОБЛАДНАННЯ
На даний час існує велика різноманітність Ваг, що значно спрощує роботу. Ваги розраховані на вантажі різної ваги і на область застосування. Відповідно до цього вони поділяються на багато видів. Види в свою чергу можуть мати свої підвиди. Що стосується видів ваг – на професійних кухнях використовуються Кухонні Ваги, в торгових магазинах використовують Торгові Ваги, Товарні Ваги, Чекодрукуючі Ваги та інші.
На промислових підприємствах можуть використовуватися Кранові Ваги, Палетні Ваги, Рейкові Ваги, Ваги-Роклі та інші.
На м’ясопереробних підприємствах при зважуванні туш використовуються Монорейкові Ваги.
На сільськогосподарських підприємствах використовують Ваги для Тварин, тощо.
Отже Ваги можна розділити на кілька підгруп:
- Кухонні ваги – використовують на кухнях для того щоби точно відміряти всі необхідні інгредієнти, необхідні для приготування страв.
- Торгівельні Ваги (Торгові Ваги) – Ваги, які використовують для для зважування продуктів і напівфабрикатів при здійсненні торгових операцій в закладах торгівлі.
- Товарні Ваги – найбільш використовуваний вид ваг. Їх широко використовують при здійсненні торгових операцій, під час технологічних процесів і облікових операцій.
- Платформні Ваги – це різновид Товарних Ваг – для зважування більших за розміром вантажів, платформа і індикатор з'єднані шнуром - кабелем.
- Палетні Ваги – для зважування товарів розміщених на Палетах
-Кранові Ваги – використовують, якщо на складі або будь-якому відкритому майданчику, є потреба визначення маси підвішеного вантажу.
-Монорейкові Ваги - призначені для зважування туш тварин на м'ясопереробних підприємствах.