ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ШАУРМИ

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ШАУРМИ
ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ДОНЕРНИХ.
 
ЯК ВИБРАТИ АПАРАТ ДЛЯ ШАУРМИ (ГРИЛЬ ДЛЯ ШАУРМИ)
 
 
 
 
Апарат для шаурми - це обладнання, призначене для приготування м'яса без додавання жиру або олії. Апарати доступні в різних варіантах та комплектаціях в залежності від необхідної продуктивності, місця застосування, цілей використання та бюджету.
 
 
Принцип роботи
 
Попередньо підготовлене м'ясо для шаурми нанизується на спеціальний рожен, який рівномірно та постійно обертається навкруги нагрівального елементу, який і доводить продукт до повної готовності. Внаслідок рівномірного і безперервного прогріву м'ясо просмажується поступово і вже в готовому вигляді нарізається тонкими скибочками, щоб потім скласти основу майбутньої страви. Рівномірний прогрів при відсутності масла дозволяє шматочкам просмажитися і водночас залишитися м'якими. Замінити апарат для шаурми традиційною сковородою або грилем не можна, оскільки на них м'ясо може підгоріти, висушитися або ж стати дуже жирним.
 
 
Види Апаратів для шаурми  (Грилів для шаурми)
 
Електричні. Нагрівальними елементами в таких приладах є ТЕНи, яку працюють лише від електромережі. Як правило, їх кілька. Режими кожного нагрівача можна регулювати. Перевагиелектричне обладнання для шаурми не вимагає додаткових навичок при експлуатації, має вищий рівень пожежної безпеки та не має кіптяви при смаженні. Недолікидороговизна використання та необхідність наявної точки подачі електроенергії.
Газові. В якості нагрівальних елементів газовий гриль для шаурми обладнаний газовими пальниками. З їх допомогою можна регулювати величину язиків полум'я. Прилад може працювати тільки при підключенні до газових балонів. Переваги: економічність використання та мобільність апарату. Недоліки: необхідно проводити особливий інструктаж працівників по техніці безпеки, потрібно постійно слідкувати за наявністю газу в балонах та кіптява при смаженні.
З електроприводом. Такий апарат для шаурми забезпечує автоматичне безперервне обертання рожена (як правило це 1-2 оберти/хв). Переваги: пристрій дає можливість ефективніше контролювати процес приготування м'яса. Недоліки: обов’язково потребує підключення до електромережі.
З ручним приводом. Апарат з такою комплектацією має ручку (як правило звичайна хрестовина) з допомогою якої обертається рожен. Переваги: така комплектація є дешевшою та не потребує підключення до електромережі. Недоліки: вимагає більшого втручання у процес приготування, що тим самим його ускладнює, оскільки відповідальним за обертання м’яса для шаурми відповідає сам повар.
 
 
Рекомендації щодо вибору Апарату для шаурми
 
Для правильного вибору обладнання для шаурми потрібно звернути увагу на такі параметри:
 
Джерело тепла. Якщо торгова точка буде знаходитися на території ТЦ або в приміщенні, то логічніше апарат для шаурми купити з електроживленням – його досить встановити на місце і включити в розетку. Якщо ж Ви плануєте відкривати невеликий торговий павільйон прямо на вулиці або ж плануєте змінювати місце розташування точки збуту, то варто звернути увагу на газове обладнання - воно не залежить від джерел електроживлення і може бути встановлено всюди, де можна додатково поставити балон з газом.
 
Вартість джерела тепла. Якщо відкрити кіоск для шаурми, то електричні апарати зручніше підключати, і вони не вимагають додаткових навичок при експлуатації, проте за їх роботу підприємцю доведеться платити велику суму. Кількість електрики, споживаного приладом, може бути дуже великою (остаточна цифра залежить від потужності). Газові апарати для шаурми в цьому плані набагато вигідніші: при помірному вогні пальника газ витрачається економно, балони можна міняти рідко, а вартість їх заправки набагато нижче, ніж щомісячний платіж за електроенергію.
 

Обсяги виготовлення м'яса. Для великих організацій громадського харчування існують агрегати, розраховані на одночасне приготування більше 80 кг м'яса для шаурми. Вони відрізняються великими корпусами, потужними пальниками, наявністю електроприводу, що обертає рожен з м'ясом. Моделі, розраховані на більш скромні порції (до 30 кг), підійдуть для невеликих торгових точок. Зазвичай вони оснащуються ручкою для повороту вертела - обертання в даному випадку здійснюється силами того, хто буде готувати шаурму.

 
Комплектація приладу. Для того щоб для вашого бізнесу ідеально підходило обладнання для шаурми, купити яке можна у нашому інтернет-магазині, необхідно визначитись із комплектацією апарату. На ринку існують моделі, в комплект яких входить як один вертикальний ніж, який є аналогом вертела, так і кілька. У першому випадку можна готувати тільки шаурму, у другому - кілька порцій шашлику. Наявність електричного ножа буде плюсом – він дасть можливість відрізати шматки м'яса рівномірної товщини. Скляний або сталевий захисний екран теж стане в нагоді в процесі експлуатації приладу – з його допомогою можна запікати не тільки м’ясо для шаурми, але і для приготування інших страв, а також забезпечувати безпеку роботи персоналу.
Ви можете отримаєти професійну безкоштовну консультацію та ознайомитись з широким вибором якісного обладнання для шаурми від провідних виробників, відвідавши сторінки нашого інтенет-магазину.
 

 

 

Інтернет – магазин CENTUR - пропонує Вашій увазі широкий асортимент обладнання для Донерних від найкращіх виробників. Тому в нас Ви можете придбати обладнання для шаурми та активно використовувати його в своєму бізнесі. Апарати для приготування шаурми зроблять процес приготування швидким та приємним, тому значно підвищать Ваші доходи!

 

Всі наші клієнти отримують приємні знижки та бонуси на наступні покупки. Консультанти в телефонному режимі завжди готові допомогти з підбором необхідного обладнання, дати корисні рекомендації та поради з експлуатації того чи іншого обладнання.