ФРИЗЕРИ ДЛЯ М'ЯКОГО МОРОЗИВА
Показано від 1 до 36 з 36 (всього сторінок: 1)
ЯК ВИБРАТИ ФРИЗЕР ДЛЯ МОРОЗИВА
Фризер - це апарат, призначений для виробництва м'якого і твердого морозива, коктейлів, сорбетів, замороженого йогурту та інших популярних десертів. Фризери доступні в декількох варіантах виконання в залежності від призначення, типу охолодження, обсягу камери, наявності або відсутності помпи для збивання морозива.
Принцип роботи
Фризерний апарат насичує повітрям, перемішує та заморожує попередньо приготовану рідку суміш до температури -4°С, -8°С в залежності від типу десерту.
Автомат містить циліндр для охолодження суміші, всередині нього розташований пристрій що збиває продукт.
У відділі охолодження суміш набуває температури (-4) - (-8) градусів - для м'якого морозива,
і (-8) - (-12) градусів - для твердого морозива
В цей час на внутрішній поверхні охолоджуючого циліндра намерзає лід, який за допомогою спеціального пристрою зрізається і подрібнюється, після чого суміш отримує в два рази більше об’єму.
Після того, як суміш охолола в циліндрі, м'яке морозиво дозується в стаканчики та готове до вживання, а тверде морозиво викладається в гастроємності та поміщається в спеціальну морозильну вітрину або шафу, де відбувається його подальше дозамороження. У деяких фризерах є функція нічного зберігання, де готові десерти можуть перебувати в апараті до 48 годин.
Рекомендації при виборі Фризера
Для правильного вибору фризера потрібно звернути увагу на такі параметри:
1. Потік відвідувачів у закладі.
Дуже важливий параметр оскільки напряму відповідає за вибір потужності та продуктивності фризеру. Немає сенсу купувати потужний та високопродуктивний пристрій для невеликого кафе з мінімальною кількістю відвідувачів, оскільки продукт, що буде виготовлено апаратом просто не буде продано. Відповідно мала продуктивність апарату для великого потоку відвідувачів не є гарним вирішенням проблеми, так як використавши все морозиво та завантаживши нову порцію вам потрібно буде чекати його приготування 40-60хв.
2. Тип морозива, що буде виготовлятись.
Яким морозивом ви будете пригощати ваших відвідувачів? Тут потрібно звернути увагу на вид фризера (для м‘якого, твердого морозива, чи можливо коктелів, сорберів та заморожених йогуртів).
3. Кількість смаків морозива.
Кількість смаків для готової суміші залежить від моделі апарату і загальної кількості ріжків для морозива (якщо мова про м’яке морозиво). Оптимальний варіант для невеликої роздрібної торгівлі - 1-3 ріжки. Кожен з таких ріжків може мати окремий смак, якщо це передбачено функціональністю апарату. Як показує практика, найбільш популярний за вартістю і продуктивністю варіант - 3 ріжки. Смаки для твердого морозива залежать лише від раніше доданих наповнювачів.
4. Функціональність.
Цей параметр безпосередньо впливає на вартість фризера. Залежно від моделі апарату і його призначення, він може бути оснащений додатковими функціями: нічне зберігання суміші, додаткові обсяги циліндрів, пастеризація, помпа та багато іншого.
Види Фризерів
Фризери для виробництва м'якого морозива (ріжкові).
Це найпростіший у використанні та популярний вид фризерів. Процес приготування морозива дуже простий: у фризер засипається спеціальна суміш, додається молоко або вода і перемішується, далі йде процес заморозки. В результаті виходить м'яке морозиво, яким наповнюють пластмасові або вафельні стаканчики, ріжки. Фризер з помпою збиває морожену масу і робить морозиво більш густим і повітряним.
Різниця в температурі готового продукту після охолодження в циліндрі є основною відмінністю між фризером для твердого морозива і фризером для м'якого морозива. У фризерах для твердого морозива (ще називають Батч-фризери) вона становить від -8° С до -12° С, а у фризерах для м'якого морозива до -8° С. У фризерах для м'якого морозива, так само можна готувати інші холодні десерти, такі як граніто, сорбетто, фроузен-йогурт і багато іншого.
Фризери для виробництва молочних коктейлів.
Це обладнання підходить для установки на місці продажу. Коктейлі, приготовані за допомогою цих апаратів, виходять більш густими і насиченими, ніж ті, які готують за допомогою міксера.
Фризери для приготування твердого морозива.
Такі фризери дозволяють виготовляти традиційне морозиво з різними наповнювачами: шоколад, ягоди, фрукти, горіхи. Приготовану морожену масу викладають в гастроємності та залишають охолоджуватися в кондитерську вітрину або апарат шокової заморозки. Фризери для приготування твердого морозива більш енерговитратні, до кінця процесу збивання морозива апарату потрібно на 20% більше потужності, так як суміш стає густішою.
Комбо фризери.
Комбінований тип фризерів використовується для приготування морозива, молочних коктейлів і сорбетів. За допомогою одного апарата ви зможете запропонувати своїм гостям повний асортимент продукції кафе-морозива.