ГРИЛІ ЛАВОВІ
Показано від 1 до 50 з 68 (всього сторінок: 2)
ЛАВОВИЙ ГРИЛЬ. ЯК ЙОГО ВИБРАТИ.
Лавовий Гриль професійне обладнання, яке допомагає готувати смачні, ароматні та здорові страви без використання жирів, а головне у закритому приміщенні кухні ресторану, бару або кафе. При виборі обладнання для того чи іншого закладу громадського харчування потрібно звернути увагу на ряд важливих факторів, що забезпечують максимальну зручність експлуатації пристрою і його ефективність.
Принцип роботи
Лавовий гриль складається з піддону для вулканічного каміння та електричного ТЕНу або газового пальника, що забезпечують нагрівання камення.
Каміння з вулканічної лави рівномірно розподіляє тепло по поверхні гриля і вбирає жир, який стікає з решітки. Потрапляючи на розжарені камені, жир починає диміти та забезпечує страві приємний аромат. Ніякого додаткового жиру (тваринного або рослинного) при приготуванні на лавовому грилі використовувати не потрібно.
Конструкція лавового гриля
Корпус виробляється з високоякісної сталі, яка не іржавіє і не піддається корозії. Грати можуть бути чавунними (вони більш дешеві та довше зберігають тепло) або сталевими (вони більш довговічніші та простіші у використанні). У більшості виробників піддон гриля покривається емаллю.
Панель управління відрізняється простотою і при необхідності легко розбирається для гігієнічної обробки. В залежності від конкретної моделі гриль лавовий може мати до 10 температурних режимів. Лавове каміння для гриля дуже практичне, воно легко виймається та миється. При цьому його потрібно періодично замінювати, так як камені не підлягають відновленню.
Лавові грилі бувають з однією або двома ребристими поверхнями, які підходять як для морепродуктів, так і для смаження жирного м'яса.
Як джерело живлення може бути використано електрику або газ. Лавовий гриль електричний розігрівається до + 300°С завдяки ТЕНам або кварцовим лампам, а підтримання температури на необхідному рівні забезпечується терморегуляторами. Робота гриля здійснюється від мережі напругою 220В або 380В.
Лавовий гриль газовий нагрівається від газових пальників, що працюють на пропані або бутані.
Переваги приготування їжі на лавовому грилі
Приготована на грилі з лавовим камінням їжа зберігає всі мікроелементи та вітаміни, тоді як під час звичайного смаження велика їх частина втрачається. На такому обладнанні можна по черзі готувати різні продукти: м'ясо, овочі, рибу, сардельки тощо, і їх запахи та смаки при цьому не перемішаються. Крім того, в страву що готується не потрібно додавати спеції, досить один раз посипати каміння приправою, і її аромат буде передаватися всій їжі, яка готується на цьому камінні.
Страви, приготовані на лавовому грилі, мають ряд переваг:
- страви набувають смак і аромат, який буває у страв, приготованих на вогні;
- продукти смажаться у власному соку і зберігають всі корисні речовини;
- страви просочуються неповторним ароматом спецій, якими посипаюється лавові камені для грилю;
- приготування відбувається значно швидше, ніж на традиційній жарочній поверхні.
Як правильно вибрати лавовий гриль?
Вибір типу гриля. Приступаючи до пошуку обладнання, потрібно визначитися з джерелом живлення для нього. Лавові грилі електричні є зручними у використанні в невеликому ресторані, де немає можливості готувати страви на традиційному мангалі. Лавові грилі газові призначені в основному для невеликих кафе, де немає значних електричних потужностей.
Вибір необхідної робочої поверхні. Віддавати перевагу гладкому або рифленому грилю потрібно в залежності від особливостей меню кафе чи ресторану. Великим закладам рекомендується лавові грилі купити як з гладкою, так і з ребристою поверхнею, два апарати з різними типами робочих поверхонь максимально урізноманітнять асортимент пропонованих страв. Невеликому кафе є сенс лавовий гриль купити одразу з двома жарочними поверхнями – рифленою і гладкою.
Вибір виробника. Великі заклади громадського харчування віддають перевагу іменитим виробникам. Хоча в цьому випадку доводиться переплачувати «за марку», але витрати окупають себе якісним гарантійним і післягарантійним обслуговуванням. Вітчизняні власники закладів громадськогохарчування вибирають таких європейських виробників, як EWT INOX, Bertos, Angelo Po і Fimar, товари яких представлені в широкому асортименті у нас на сайті.