Жарильна поверхня від магазину ЦЕНТУР
Одним з найпоширеніших типів обладнання для ресторанів, барів, кафе та інших закладів громадського харчування є професійна жарильна поверхня.
Жарочної поверхні для яких основною функцією – являється обсмажування різних страв з м'яса, риби або овочів.
На відміну від, наприклад, професійної електричної сковороди, жарильна поверхня електрична може встановлюватися як окремо, так і разом з технологічною лінією обладнання.
Як вибрати жарочну поверхню?
Жарочні поверхні можуть бути різними за величиною, і вибір буде залежати від того, на якій потік відвідувачів зазвичай готується їжа.
В якості прикладу для опису пристрою і функцій можна привести найбільш популярні різновиди цих апаратів – електричні жарильні поверхні.
Більшість моделей жарильних поверхонь такого типу мають по своєму периметру спеціальні бортики, які перешкоджають розбризкуванню жиру по всьому приміщенню кухні закладу.
В конструкцію сучасних професійних жарильних поверхонь входить витяжка, яка здатна забезпечити максимальну природну конвекцію.
За рахунок цього процесу температура корпусу знижується, якщо апарат встановлений до стіни впритул, а також у разі монтажу поблизу іншого обладнання. За рахунок конструкції нагрівальних елементів, робоча поверхня розігрівається гранично рівномірно.
Це дозволяє здійснювати процес термічної обробки максимально якісно. Що стосується виробництва жарильних поверхонь для ресторанів або закладів громадського харчування, важливо згадати те, що всі деталі виготовляються з надійних і міцних матеріалів, завдяки яким термін експлуатації – дуже тривалий.
Сама робоча поверхня для смаження виготовлена з високоякісної сталі, а в більшості сучасних апаратів ще й покрита тефлоновим покриттям. У комплекті зазвичай додаються спеціальні інструменти, що допомагають зробити процес смаження більш простим і зручним.
Жарильна поверхня буває двох типів:
- газова;
- електрична.
Кожен тип має свої плюси і мінуси. Тому вам залишається тільки визначитися, який результат ви хочете отримати, використовуючи нове придбання. Вона є важливим атрибутом сучасного ресторану або кафе. Жарильна поверхня буває з рифленою, гладкою або з комбінованою поверхнею, яка має рифлену і гладку частини одночасно. Дані пристрої можуть мати одну або дві зони нагріву з незалежним регулюванням. Гладке покриття жарочної поверхні рекомендується для смаження легкого м'яса, птиці, а також морепродуктів. Гладке покриття дозволяє готувати без пригорання, страви мають привабливий рівний обсмажений вигляд. Рифлену жарочную поверхню використовують для обжарювання шматків м'яса, а особливості покриття надають страві гарний і соковитий вигляд.
Управління
Регулювання температури поверхні здійснюється за допомогою механічних панелей, на яких розташовані ручки регулятора. Час нагріву до максимальної температури становить трохи менше десяти хвилин.
Діапазон робочої температури стандартної жарочної поверхні – від ста до двохсот п'ятдесяти градусів. Але, в більшості апаратів, її можна збільшити.
Розмір жарильних поверхонь варто вибирати, виходячи з потреб закладу громадського харчування, а також з площі професійної кухні.
Вибрати та купити жарочну поверхню: газову або електричну, можна орієнтуючись на ціни і обладнання самої кухні. У будь-якому випадку, широкий асортимент моделей від різних виробників дозволить вибрати найбільш підходящий для вас варіант. Якщо ж вам важко зупиниться на конкретному пристрої, скористайтеся допомогою фахівців, зателефонувавши за номерами, вказаними на сайті. Компанія ЦЕНТУР пропонує жарочну поверхню для кухні будь-якого ресторану, кафе або бару.