ФРИЗЕРИ ДЛЯ ТАЙСЬКОГО МОРОЗИВА


ЛІДЕР ПОКУПОК
Апарат для "смаженого" морозива ФРМ-1
Показано від 1 до 13 з 13 (всього сторінок: 1)
ФРИЗЕРИ ДЛЯ ТАЙСЬКОГО МОРОЗИВА
ЯК ВИБРАТИ ФРИЗЕР ДЛЯ СМАЖЕНОГО МОРОЗИВА
 
 
Фрай-фризер чи фризер для смаженого морозива – нове слово у приготуванні такого звичного та улюбленого багатьма десерту, як морозиво. Процес приготування цього десерту виглядає цікаво і деякі кулінари перетворюють його в шоу, хоча насправді він є дуже простим. Металевий корпус на якому розташована робоча поверхня, що нагадує не глибоку але доволі широку сковорідку. Дана поверхня в різних моделях може мати форму круга або прямокутника. Фризери для смаженого морозива можуть мати в додатковій комплектації ємності для додатків та підручних інструментів.
 
 
Комплектація
 
Металевий корпус на якому розташована робоча поверхня, що нагадує не глибоку але доволі широку сковорідку. Дана поверхня в різних моделях може мати форму круга або прямокутника. Фризери для смаженого морозива можуть мати в додатковій комплектації ємності для додатків та підручних інструментів. Як правило кількість ємностей в середньому 6-8 штук. Деякі фрай-фризери мають не одну, а дві робочі поверхні, що значно збільшує їхню продуктивність.
 
 
Принцип роботи
 
Суміш для жареного морозива змішують з різними додатками в залежності від побажань клієнта (фрукти, топінги, горіхи, ягоди, джеми та ін.). Після чого отриману масу виливають на «жарочну» поверхню фрай фризера та подрібнюють, якщо у цьому є необхідність. Після чого під впливом низької температури суміш починає замерзати. В цей час дуже важливо з допомогою лопатки рівномірно розподілити масу по всій робочі поверхні тонким шаром. Коли суміш повністю замерзла її розподіляють на декілька частин та «скручують» у невеликі рулетики.
 

 
Рекомендації щодо вибору
  • Глибина поверхні для «смаження». Дуже важливо, щоб глибина робочої поверхні була мінімальною, тоді працювати з фризером буде дуже зручно. Якщо робоча поверхня глибока то є небезпека того, що працювати з нею буде не зручно і рука кулінара буде швидко стомлюватись.
  • Розмір робочої поверхні. Для комфортної роботи рекомендується купувати обладнання з розміром робочої поверхні не менше 45 см. На даний момент є купа бюджетних моделей з меншим розміром, але на них тяжко виконувати ряд механічних дій. Формуючи тонкий шар чи «скруючи» рулетик кулінар може мішати сам собі.
  • Розмір корпусу. Дуже важлива характеристика, оскільки на даний момент на ринку з’явилось дуже багато моделей міні фрай-фризерів, які позиціонують себе як дручні та компактні для розміщення, але насправді при користуванні складається враження, що на просто заекономили на комплектації та матеріалах. Маленький корпус є дуже низьким, тому для того, аби кулінару було зручно за ним працювати, потрібно встановлювати його на підставку чи тумбу.
  • Тип компресору. Переважна більшість фрай-фризерів мають компресор Aspera і в даний момент це найкращий варіант для співвідношення ціна-якість. Відсутні дані про поломку даного холодильного агрегату  по причині його зношення. Потрібно бути уважними з компресорами Panasonic та Sanyo. Panasonic – добре виконують морозильну функцію, але мають не довгий експлуатаційний період. Sanyo – середній на ринку компресор, як правило його встановлюють для того, аби здешевити готову продукцію.
  • Регулювання. Важливо, щоб фрай-фризер мав зручне управління охолодженням, оскільки іноді, щоб підібрати оптимальні налаштування для заморозки та підібрати консистенцію суміші, кулінари витрачають тижні.

Купуючи апарат для свого бізнесу, в першу чергу слід орієнтуватися на те, наскільки прохідним є ваше торгове місце. Чи буде обраний Вами пристрій справлятися з потоком клієнтів, або ж навпаки, обладнання буде простоювати, займаючи велику площу. Найпростіші апарати мають тільки одну робочу область. Вони компактні, підійдуть для точок продажів з невеликою і середньою прохідністю. Також потрібно звернути увагу на наявність контейнерів для зберігання витратних матеріалів. Кількість ємностей буває різна, але їх  використання полегшує роботу з фризером. У створенні ролл-морозива бере участь велика кількість різноманітних інгредієнтів, а в таких моделях є місце, де їх можна зберігати, щоб при цьому вони завжди знаходилися під рукою.