пн-пт з 9:00 до 21:00
Інтернет-магазин професійного обладнання CENTUR
  • 032 242 69 38
  • +38 067 373 59 60
  • +38 063 334 20 50
  • +38 050 300 38 42

Рекомендації щодо вибору фритюрниці

 
Перед тим як купити фритюрницю, необхідно визначитися з параметрами, яким вона повинна відповідати.  При цьому слід врахувати багато чинників: площу та інтер'єр приміщення, число клієнтів, особливості процесу виробництва і т.д. Щоб розпочати підбір обладнання в першу чергу потрібно зрозуміти його основну суть та задачі які воно виконує.
Принцип роботи фритюрниць полягає в обсмажуванні напівфабрикатів і сирих продуктів в киплячій олії. Після закінчення приготування у фритюрі продукцію виймають. Апарати з двома ваннами мають на увазі використання чаш спільно або роздільно. Наприклад, одночасне приготування картоплі фрі та крилець, або для приготування великої кількості продукції в святкові і вихідні дні, на дитячих святах, корпоративах.
 
Види фритюрниць

За способом нагріву: Електричні фритюрниці професійні – нагріваються за рахунок ТЕНів, встановлених в корпусі обладнання. 

Газові  апарати нагріваються за допомогою пальників. Газ – паливо недороге, при використанні виключається виділення шкідливих для організму людини речовин. Устаткування працює на зрідженому нафтовому газі (LPG) або на природному газі за допомогою жиклерів, що входять в комплектацію деяких моделей фритюрниць (LOTUS F2 / 18-98G). Пальники оснащені п'єзорозпалом. В залежності від умов закладу необхідно визначитись з тим який тип нагрівання матиме фритюрниця. Купити електричне обладнання чи газове – дуже важливий вибір, що включає в себе як чинники економії, так і питання пожежної безпеки.

За способом установки: Настільні – встановлюються на рівну чисту поверхню стола чи стільниці.  Підлогові - встановлюються на відкриту/закриту підставку (базу)

За кількістю ванн: одна, або дві автономно працюючі ванни

За типом застосування: Універсальні – підходять для закладів фаст-фуду або ж для стаціонарних кухонь кафе та ресторанів. Спеціальні – фритюрниці, що застосовуються підприємствами з великою пропускною здатністю

 
Рекомендації щодо вибору обладнання

Визначившись з тим скільки коштує фритюрниця, необхідно порівняти параметри різних моделе з приблизно однаковою ціною.

1. Матеріал корпусу, ємностей і ТЕНів фритюрниці - зазвичай використовується нержавіюча сталь, але в деяких моделях ванна емальована. Фритюрниці з емальованими ваннами коштують дешевше, однак такі ванни швидше стираються і схильні до сколів.
Вибирайте фритюрниці професійні виключно з ваннами і корпусом з нержавіючої сталі. Вони найбільш практичні в умовах агресивного середовища кухні, а також за ними легше доглядати.
 
2. Кількість і обсяг ванн - для приготування однієї страви буде досить настільної електричної фритюрниці з об'ємом чаші 4-5 літрів. У тому випадку, якщо буде потрібно готувати одночасно більше однієї страви, варто фритюрницю купити укомплектовану двома ваннами. Обсяг їх може бути різним: 4 + 4 л, 8 + 8, 10 + 10 і т.д.  
Якщо Ви будете готувати тільки одну страву, беріть з однією ванною на 3-5 л. Якщо ж у Вас кафе або ресторан, то однозначно слід вибрати модель з двома ваннами. Тоді Ви зможете приготувати дві окремі страви одночасно, тому що на кожну ванну можна виставити свою температуру.
 
3. Форма ванн – ванни можуть бути квадратні, прямокутні, глибокі і дрібні, з прямими або закругленими кутами. Бажано вибирати фритюрницю, у якій ванна з закругленими кутами - їх зручніше мити і чистити.
Вибір форми залежить від того, що буде готується найчастіше у фритюрниці: якщо потрібно буде підсмажувати рибу цілою, то краще підійде прямокутна ванна, для пиріжків, пончиків і чебуреків потрібна широка і дрібна ванна, для картоплі-фрі підійде будь-яка фритюрниця. Купити в Україні таке обладнання нескладно. Зокрема широкий вибір професійного обладнання представлений у нашому інтернет-магазині.
 
4. Важливі дрібниці. Дуже важливо, щоб ручки кошиків були захищені спеціальним термоізолюючим пластиком. Під час безперервної роботи на кухні це врятує руки від опіків. Деякі професійні фритюрниці мають кран для зливу масла. Найчастіше, це обладнання стандарт і преміум-класу. Наявність такого крана робить процес очищення набагато швидше і зручніше. Якщо ж такого крана немає, подивіться, чи можливо зняти чашу. Суттєвою опцією  є наявність регулятора температури, що запобігає загорянню олії і дозволяє використовувати одну порцію жиру для смаження декількох порцій продуктів без шкоди його смакових якостей. Фритюрниця професійна повинна мати функцію автоматичного вимкнення пристрою, якщо під час роботи буде відкрита кришка.
 
Рекомендовані товари