пн-пт з 9:00 до 21:00
Інтернет-магазин професійного обладнання CENTURION
  • 032 242 69 38
  • +38 067 373 59 60
  • +38 063 334 20 50
  • +38 050 300 38 42

Коптильні апарати каталог, фото у Львові

Можлива електронна оплата:
  
  
  
18,000 грн.
На складі
Код товару: 20597
58,781 грн.
На складі
Код товару: 16754
Потужність: 0,015 кВт Напруга: 380 В Ширина, мм: 230 Глибина, мм: 355 Висота, мм: 120 Вага: 6кг Гарантійний термін: 12 міс
15,969 грн.
Товар закінчується
Код товару: 14700
5,063 грн.
Товар закінчується
Код товару: 20598
7,372 грн.
Під замовлення
Код товару: 14594
7,470 грн.
Під замовлення
Код товару: 14595

Коптильні холодного та гарячого копчення

Коптильни холодного копченияПромислові коптильні використовують для холодного та гарячого копчення різних продуктів. Вони оснащені регулюванням температурного режиму і різняться між собою кількістю рівнів, потужністю і об'ємом робочих камер. Коптильня промислова для ресторанів та інших подібних закладів.

Коптильня промислова виготовлена з нержавіючої сталі і володіє значним обсягом завантаження сировини. Подібне обладнання поділяється на 2 види:

  • Коптильня електрична для риби, м'яса і птиці, оснащена дисплеєм і панеллю управління. Підійде ця коптильня для малого бізнесу і для великих підприємств.
  • Газова коптильня.

Види копчення:

  • Гаряче копчення — це швидкий спосіб, саме він найчастіше використовується в домашніх умовах. Період копчення складає від дванадцяти до сорока восьми годин, температура диму в межах від 35 до 50 градусів. У цьому випадку волога з продуктів не буде випаровуватися, але вони добре просочаться жиром. Зберігаються такі вироби порівняно недовго.
  • Холодне копчення — більш тривала обробка. Продукти нагріваються несильно, так як дим має температуру від 18 до 25 градусів. Тривалість копчення складає від двох до трьох діб. При такому виді копчення волога видаляється з продуктів, їх поверхня підсихає. Термін зберігання готового виробу набагато довше, ніж при гарячому копченні.

Коптильні холодного копчення

Сьогодні на ринку обладнання представлено велика різноманітність моделей коптилен, як для побутового, так і для промислового використання. Головна їх відмінність – це обсяг разового завантаження сировини. Для початку, Вам слід визначитися, яка мета придбання даного обладнання. Чи Ви Будете радувати родину і гостей делікатесами холодного копчення, або ж плануєте налагодити виробництво в промислових обсягах.

Коптильня горячего копченияКоптильні, в залежності від джерела тепла, діляться на газові, дров'яні та електричні. Коптильня промислова, в більшості своїй — це коптильня електрична. Такі коптильні мають елементи контролю температури і часу копчення. Купуючи коптильню необхідно звернути увагу на об'єм робочої камери і на загальні габарити устаткування. Імпортні моделі відрізняються високою продуктивністю. Лінійка напівпрофесійних моделей варіюється в межах від 50 кг до 500 кг завантаження. Для малого бізнесу рекомендований обсяг завантаження до 300 кг за зміну.

Зупинимося окремо на моделях коптилень, які використовують у своїй роботі принцип іонізації димоповітряної суміші, здійснюючи копчення в електростатичному полі. Ці моделі оснащені високовольтним блоком, що значно скорочує час приготування продуктів (з декількох діб до декількох годин) тим самим на порядок підвищуючи продуктивність коптильні. Для промислових обсягів виробництва є дуже важливим показником. Проникнення коптильних речовин всередину сировини здійснюється завдяки тим же процесам, які відбуваються і при традиційному способі холодного копчення. При цьому, іонізована середовище і електричне поле надають згубну дію на всю шкідливу флору і мікроорганізми, забезпечуючи повну відповідність кінцевого продукту копчення санітарно-епідеміологічним нормам і вимогам.

Загальні рекомендації при виборі коптильні холодного копчення

Вибираючи модель коптильні, зверніть увагу на матеріал її корпусу, він може бути металевим або з нержавіючої сталі. Недоліком звичайного сталевого корпусу є те, що в процесі експлуатації цей матеріал буде прогорати і окислюватися. Термін служби такої коптильні - трохи більше двох років. Обладнання, в якого корпус зроблений з нержавіючої сталі, коштує в рази дорожче. Однак, цей матеріал якісніший, виріб буде служити Вам від 5 до 15 років.

Купить коптильню в украинеНаступний, не менш важливий момент — товщина корпусу коптильні. При нагріванні метал розширюється, що в процесі експлуатації призводить до деформації корпусу. Чим товще металева облицювання коптильні, тим довше вона збереже свою форму. Добре, якщо корпус має додаткові ребра жорсткості (для круглих моделей — кільце). Однак, чим товще облицювання коптильні, тим більше її вага. В ідеалі, товщина металу повинна становити 1,5-2,0 мм

Зверніть увагу також на аксесуари, які додаються в комплекті до обладнання. Шампура, вантажні візки — це ті інструменти, які дозволять Вам отримати максимальну віддачу при експлуатації коптильного обладнання.

Купити коптильню в Україні можливо в нашому магазині в каталозі представлений широкий спектр коптильних камер світових лідерів в цій області Helia, Angelo а також українських торгових марок коптилень «КИЙ». У цих коптильних камерах Ви можете здійснити процеси холодного та гарячого копчення і отримати продукт з особливим смаком і ароматом.

Виробники