ГРИЛІ САЛАМАНДЕР
Показано від 1 до 50 з 61 (всього сторінок: 2)
ГРИЛІ САЛАМАНДЕР - ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ
Професійний Гриль Саламандер обладнання для кухні, яке здатне вирішити велику кількість завдань. Головними перевагами даного грилю є його можливість не лише приготувати смачну та здорову страву з апетитною скоринкою, а також зберегти її гарячою до моменту подачі на стіл.
Гриль Саламандер відноситься до безконтактного типу нагрівального обладнання. Він являє собою машину, у верхній частині якої розташовані нагрівальні елементи. У нижній частині гриля розміщуються решітки, на які укладаються продукти, що готуються.
Регулювання температури нагрівання здійснюється механічним способом, шляхом зміни відстані між верхньою і нижньою площинами. Тобто, ТЕН може перебувати ближче або далі від страви, що готуються. Гриль цього типу оснащується індикатором температури та комплектується піддоном для збору жиру. Робоча температура машини варіюється в межах 50-300° C.
Різновиди грилів саламандер
По типу нагрівального елементу
- Електричні. Такі грилі, оснащені ТЕНами, вони відмінно підходять для запікання м'яса, птиці, риби, овочів і хлібобулочних виробів. З їх допомогою також можна розігрівати блюда. Основні переваги такого типу нагрівального елементу - високі смакові якості готових страв, а до недоліків відносяться - значні витрата електроенергії та нагрівання повітря в приміщенні.
- Газові. Для роботи з такими грилями використовуються газові балони. Апарат оснащується пальниками, кількість яких змінюється в межах від 1 до 6. За допомогою таких машин можна розігрівати їжу, випікати з напівфабрикатів пиріжки, булки та піцу, а також готувати гарячі бутерброди, хот-доги та шаурму. До переваг газового нагрівального елементу відносяться значна продуктивність і високу якість готових страв, а до недоліків - висока вартість палива і складність процесу отримання дозволу на використання газових балонів.
- Інфрачервоні. Це практичні пристрої, які забезпечують швидке приготування їжі при мінімальній витраті електроенергії. Температура повітря в приміщенні під час роботи обладнання практично не підвищується.
По конструктивних особливостях
- З рухливою верхньою частиною. У цьому випадку верхня частина грилю може встановлюватися на будь-яку зручну висоту. Таке обладнання є більш економічним, оскільки воно дозволяє звести тепловтрати до мінімуму і прискорити процес приготування страв. При цьому подібні машини відрізняються більш високою вартістю.
- З нерухомою верхньою частиною. У таких машин верхня частина не переміщається, а рухомою частиною є решітка, яку можна переставляти вище або нижче.
Переваги Грилів Саламандер
- Малогабаритність (є можливість кріплення на стіну);
- Висока продуктивність;
- Багатофункціональність, за допомогою пристрою можна розігріти та приготувати найрізноманітніші страви;
- Надійність, висока зносостійкість - всі грилі мають корпус, виконаний з нержавіючої сталі;
- Оперативність в приготуванні страв - час, що витрачається на підготовку, завдяки конструкційним особливостям скорочується;
- Відмінний смак страв (в тому числі, наявність приємною хрусткої скоринки).
Особливості вибору Грилю Саламандер
При виборі даного типу гриля дуже важливо звернути увагу на такі параметри
- Площа та місце використання. Якщо кухня в якій планується використовувати даний гриль мала за площею, підійде модель з інфрачервоним нагрівальним елементом - оскільки повітря навколо приладу не буде нагріватись і тим самим не буде значно впливати на мікроклімат приміщення. Для просторої стаціонарної кухні підійде гриль, оснащений ТЕНами. Моделі з газовими пальниками - оптимальний варіант для вуличної торгівлі та точок фаст-фуду. Такий гриль простіше перенести з одного місця на інше, адже він не залежить від електроживлення і в деякому розумінні є мобільним обладнанням.
- Ціна. Моделі з рухомою верхньою частиною будуть економніше в споживанні електрики або газу шляхом збереження тепла, але ціна на грилі з такою конструкцією завжди вище.
- Місце установки. Габарити підбираються залежно від місця установки. Це може бути стіл, барна стійка або лінія роздачі. Гриль без проблем кріпиться на стіну в кухні. Наприклад, біля плити. Його також можна встановити поза кухні, помістивши в кімнату, де страви готуються офіціантами для подачі в обідній зал. Це дасть можливість розігріті продукти та відразу винести його відвідувачам.